Ferrari byter färg för att vinna

Formel 1-stallet Ferrari hoppas sätta stopp för Red Bull när F1-cirkusen kommer till Spanien. Hur? Genom ny färg på bilarna.

ANNONS

Ferraris Charles Leclerc leder förarmästerskapet i Formel 1 men de två senaste loppen har Red Bulls Max Verstappen vunnit. För att ta ge den regerande världsmästaren en match när Formel 1-cirkusen landar i Barcelona nästa helg presenterar Ferrari en förändring på sina bilar: de kommer byta färg.

Bilarna kommer fortsatt var klassiskt röda, men i en ny nyans. Målet med den nya färgen är få ner vikten på bilarna. Enligt Sportbladet väger Ferraris omkring tio kilo mer än den tillåtna minimivikten 798 kilo och det vill stallet nu pressa ner.

Enligt italienska motorsport.com hoppas Ferrari att den nya färgen ska kunna kapa 700 gram på vikten.

ANNONS

Spanien GP i Barcelona avgörs 20 till 22 maj och inför tävlingen leder Charles Leclerc mästerskapet med 104 poäng, tvåa ligger Max Verstappen med 85 poäng.

– Barcelona är en bana där det krävs mycket downforce och vi har en vinge just för det. Vi får se vem som är snabbast. Jag räknar med att Red Bull också har uppdateringar, säger Ferraris stallchef Mattia Binotto enligt Sportbladet.

LÄS MER:Verstappen vann duellen med Leclerc i Miami

LÄS MER:Hamilton kritisk mot sitt eget team: "Ert jobb"

LÄS MER:Blingbråket – Hamilton måste ta bort smycken

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS