Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/2

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Femteplats för Sverige i Volvo Ocean Race

Båtarna i Volvo Ocean Race började igår runda Skottland, nu är det raka spåret mot Göteborg. Martin Strömbergs Turn the Tide on Plastic ligger just nu femma.

Han gjorde en fenomenal upphämtning under tisdagen från sjätte till tredje plats. Men efter onsdagsnattens segling har han fallit några placeringar igen.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Det gick jättebra under natten till onsdag, men det är fortfarande jämnt mellan båtarna. Det är inte större avstånd mellan dem än att det kan vända på en timme, säger Fabian Bengtsson, pressansvarig för Volvo Ocean Race.

Den tionde etappen som just nu seglas startade i söndags i Cardiff, Wales, och i detta nu har båtarna rundat Skottland för att segla öster ut mot Göteborg.

Målgång under torsdagsnatten

– Håller den svenska båten placeringen i rundningen kan de hänga med bra. Och kan det bli mer än en tredjeplats är det fantastiskt, att Martin får göra det i sin hemmastad, säger Fabian Bengtsson.

Det har blåst en del i början av veckan men vinden har lugnat sig under natten. Båtarna beräknas ändå anlända till Göteborg sent under torsdagsnatten med målgång vid Älvsborgsbron, men den preliminära tiden kan självklart ändras beroende på väder och vind. Även målgången kan komma att ändras. Under torsdagen öppnar evenemangsområdet.

– Och kommer båtarna in utanför våra öppettider kommer vi självklart öppna upp så att alla som vill komma och fira målgången kan göra det, säger Fabian Bengtsson.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.