Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Franska Öppna 2019. Spelarna på bilden har ingenting med smittan att göra. Bild: ANTHONY DIBON

Fem spelare utesluts från Franska Öppna efter smitta

Årets Franska Öppna i tennis står för dörren.
Redan i kvalet kommuniceras det dock att fem spelare utesluts efter positiva covid-19-tester.
Nu höjs frågan hur det ska gå med publik – som planeras vara tillåten på plats.

Årets Franska Öppna sköts på framtiden till följd av covid-19.

Nu är turneringen dock tänkt att dra igång. Detta med publik på plats.

Under turneringen ska upp till 5000 besökare per speldag släppas in. Detta sattes på prov under en WTA-turnering i Strasbourg, där 2500 åskådare tilläts.

Reaktionerna efter den turneringen var inte uteslutande positiva.

– Det var för mycket folk. Jag tror inte spelarna känner sig bekväma. Det är inte dåligt att det är folk i publiken, men dessa människor träffar oss i gångarna, frågar efter foton och autografer från alla spelare och det är svårt att säga nej. De kunde ha skötts bättre, säger franska spelaren Alize Cornet, enligt Essentiallysports.

Trots det är det alltså planerat med det stora åskådarantalet till Franska Öppna.

Nu höjs frågan igen, efter att hela fem spelare uteslutits från turneringens kvalspel. Två spelare och en tränare har testat positivt för covid-19.

"Tävlingsledningen för Roland Garros kan bekräfta att två spelare i kvalturneringen har testat positivt för covid-19 och tre andra spelare har varit i nära kontakt med en tränare som testat positivt. I enlighet med turneringens hälsoregelverk kommer de fem spelarna inte att delta utan i stället isolera sig i sju dagar" skriver det franska tennisförbundet (FFT) i ett pressmeddelande.

Spelaren Damir Dzumhur bekräftar att han är en av de som utesluts. Detta efter att hans tränare, Petar Popović testat positivt.

"Det här är varför jag inte kan spela Roland Garros. Han fick ingen chans att göra ett andra test och vi är säkra på att det skulle ha varit negativt då han har antikroppar." skriver han på Instagram.

Turneringen börjar den 27 september.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.