Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Fem nya spelare till Frölundas första damlag

Frölunda HC bygger för fullt på sitt första damlag någonsin. På fredagen presenterades ytterligare fem spelare i storsatsningen.
– En stark defensiv back med stor potential, skriver klubben om en av värvningarna.

Först stod det klart att landslagsspelaren Hanna Olsson skriver på för Frölunda HC:s, som satsar stort för att snabbt få upp ett damlag i Svenska damhockeyligan (SDHL).

– Jag behövde inte många sekunder på mig för att ta beslutet. Särskilt inte när jag fick höra förutsättningarna och hur enorm satsning det är. Jag kommer hit för att vinna matcher och bli en bättre hockeyspelare. Jag tror och hoppas att jag har mina bästa år framför mig! Målen i föreningen är alltid att vinna, berättade Hanna Olsson för GP.

Försäsongen drar i gång i maj för laget och Hälsöbon är långt ifrån den enda som hänger på den nyskapade truppen. Under fredagen presenterar klubben fem nya spelare för spel i Söderettan nästa säsong:

Frölundas HC:s nyvärvade spelare:

Maja Beverin: 20-åriga backen Maja Beverin fostrades i HV71 och kommer senast från spel i SDHL med Göteborgs HC.

Lärke Söndergaard: Ytterligare en back, men med danskt påbrå och även kapten för det danska U18-landslaget. Frölunda blir den första svenska klubb 18-åringen spelar för.

Linnea Pettersson Dove: En till yngre spelare, kommer från början från Tjörn-klubben Rönnängs IK. 18-åriga Pettersson Dove spelar både back och forward och kommer från början från Tjörn-klubben Rönnängs IK. En av de tongivande när Göteborg HC klarade nytt SDHL-kontrakt via kval.

Jennifer Carlsson: Göteborgaren startade i Hisingens IK och nu återvänder hon som forward för spel i Frölundas satsning. Landslagsmeriter och spel i Leksand i SDHL allra senast.

Karin Svedberg: Centern Karin Svedberg, 25, är den femte värvningen. Med tidigare spel i flera Göteborgs-klubbar steppar hon nu in i Frölunda-truppen. Också i Göteborg HC allra senast – och var tongivande i en av kvalsegrarna mot Skellefteå AIK.

LÄS MER: Erika Holst blir coach för Frölundas damlag

LÄS MER: Hanna Olsson klar för Frölunda

LÄS MER: Ny stjärnvärvning klar för Frölunda HC:s storsatsning

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.