Felinvestering knäckte Lundby

ANNONS
|

- Gymet på Wieselgrensplatsen var ingen bra grej, det fanns helt enkelt inte tillräckligt med affärskunskap i föreningen för att ge sig in i ett sådan satsning, konstaterar Michael Sjöland.

Så sent som i april kom fem nya personer med i klubbens styrelse, och alla blev tagna på sängen av det katastrofala ekonomiska läget i klubben.

- Vi visste inte hur illa ställt det var när vi hoppade med i styrelsen. Vi vet ju inte ens i dag hur stor skulden faktiskt är, det får konkursförvaltaren reda ut. Från början rörde det sig om en hyresskuld på gymet på 160-170 000, men sedan har det kommit fram nya poster undan för undan som ökat på skulden ganska rejält, säger Sjöland.

ANNONS

Inga dyra spelare

Lundby IF klarar inte att betala räkningarna längre. Bingolotto har gått ner och gymet som klubben har drivit i tre år blev alltså en förlustsatsning.

- Det handlar inte om att klubben har värvat dyra spelare och driften av klubben har inte heller ökat mer än normalt. Men den gamla styrelsen har vaknat för sent och nu är loppet kört. Vi har ingen lösning på det akuta prob-lemet och då får konkursen ha sin gång, säger Sjöland.

- Det viktigaste för oss just nu är snabbt starta en ny förening som ska säkra vår ungdomsverksamhet, säger Bertil Larsson, sekreterare i klubben.

Advokat Jan Björklund är utsedd till konkursförvaltare och har tagit över ansvaret och driften av föreningen. Vad detta kommer att innebära för klubbens herrlag, som är nykomling i division 2, är ovisst.

- Rent teoretiskt skulle det vara möjligt att de spelar säsongen ut, men jag tror inte att det blir så. Eftersom spelarna är fria att gå vart de vill tror jag att många vill ta den möjligheten, säger Jan Björklund.

Går att spela utan kostnader

Herrlaget har match redan nu på fredag, borta mot Floda. Enligt Björklund är det möjligt att spela matchen så länge det inte innebär några kostnader för klubben.

ANNONS

Björklunds jobb blir nu att förvandla alla klubbens tillgångar till pengar som sedan ska vidare till borgenärer och fordringsägare. En av de stora tillgångarna i föreningen är klubbstugan.

Förhoppningen från konkursförvaltaren och klubbens sida är att man ska kunna driva verksamheten vidare för alla ungdomar. Hur det sedan blir återstår att se.

- Först om någon vecka vet jag mer, säger Jan Björklund.

Lundby IF

Kända spelare fostrade i Lundby IF:

ANNONS