Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Linköpings målvakt Jonas "Monstret" Gustavsson storspelade mot Skellefteå.

Felfritt "monster" bakom Linköpings seger

Linköping vann en jämn match mot Skellefteå med 3–2. Säkert försvarsspel och en felfri Jonas "Monstret" Gustavsson i målet låg bakom trepoängaren.

Om det ser bra ut för Linköping just nu är det nattsvart för Skellefteå. Efter jul har laget inte tagit en enda trepoängare på sex matcher. Det här var fjärde raka förlusten.

Men tränaren Stefan Klockare försöker ändå att hitta positiva saker:

- Det är bara matchen mot Mora som är ett minus. Annars tycker jag att vi har spelat väldigt bra både offensivt och defensivt. Killarna kämpar och sliter och så länge vi spelar bra är det ingenting att oroa sig för.

Visst dominerade hemmalaget oftast spelet mot Linköping men man hade väldigt svårt att skapa några riktigt vassa målchanser.

- Skellefteå har stundtals ett stort spelövertag men skapar inte så mycket. Jag är väldigt nöjd med hur vi försvarar oss. Jonas var också fantastisk i målet, sade Linköpings tränare Dan Tangnes.

Ericsson tillbaka

Linköping tog ledningen genom Andrew Gordon i slutet av den första perioden och utökade till 2–0 i början av den tredje när Skellefteåbacken Emil Djuse slog en blindpassning rakt i gapet på Linköpings forward Olle Lycksell som helt fri med Ortio inte gjorde något misstag.

Men Skellefteå kom tillbaka.

Assisterad av Jimmie Ericsson pangade backen Jonathan Pudas in en reducering till 1–2 efter 15.58 i slutperioden och gav sitt lag hoppet åter.

Ericsson fick äntligen spela inför sin egen publik igen. Skellefteås slitstarke forward fick ett snöpligt slut på förra säsongen men efter många om och men var han nu tillbaka "på kontoret", framför motståndarkassen.

Vägen till toppformen är fortfarande lång och Ericsson hade också den otacksamma uppgiften att ersätta avstängde Joakim Lindström i Skellefteås förstakedja.

Svag period

För många hemmaspelare på isen gav Linköping straff i slutminuten, Nick Sörensen kunde utöka till 3–1 och då hjälpte det inte att Pontus Petterström gjorde ett nytt mål för Skellefteå halvminuten från slutet. Linköping kunde slå ifrån sig och ta tre poäng.

Båda lagen slåss för en plats ovanför kvartsfinalstrecket men Skellefteå har haft en riktigt svag period efter jul. Frånvarolistan var hur lång som helst i den här matchen på grund av junior-VM, avstängningar och skador.

Utan den avstängde Lindström har det blivit enbart förluster. Till nästa match är Skellefteåstjärnan spelklar igen. Om det räcker för att vända trenden återstår att se.