Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Fel i GT:s bilaga

Blev du besviken över din tid i GT? Troligen är den fel. - Vi undersöker just nu vad det kan vara, säger varvsgeneralen Bo Edsberger.

I måndags släppte tidningen GT en bilaga med samtliga löpares tider under Göteborgsvarvet. Men för de flesta löpare stämmer inte tiden med de som Göteborgsvarvet själva presenterar på sin hemsida.

- Vi fick höra om detta för bara någon timme sedan. Vår leverantör på tider har levererat en fil till GT och vi undersöker just nu vad det kan vara som blivit fel, säger varvsgeneralen Bo Edsberger.

För många löpare diffar tiden med upp till tre minuter i bilagan, jämfört med de som går att hitta på Göteborgvarvets hemsida.

- Vad vi snabbt kan tänka oss, utan att veta, är att alla har fått startgruppens tid som starttid, inte sin passeringstid när man själv passerade startlinjen. En startgrupp tar från noll till tre minuter att försvinna ifrån startlinjen, säger Edsberger och fortsätter:

- Det här är något som vi får reda ut med vår leverantör, men felet är inget vi är inblandade i.

De löpare som vill se sin riktiga tid hänvisas till Göteborgsvarvets hemsida.

- Där ligger de exakta tiderna, som är riktiga, säger Bo Edsberger.

GT:s chefredaktör Frida Boisen beklagar det inträffade men även hon menar att felet ligger hos leverantören.

- Företaget som levererat siffrorna har misslyckats totalt. Vi har gjort den här bilagan i alla år och det har aldrig blivit fel på det här sättet tidigare, säger hon.

Hon menar också att det är svårt för GT att kontrollera att uppgifterna från leverantören stämmer.

- Vi förutsätter ju att företaget som mäter tiderna är proffs och levererar rätt siffror. Det är jättebeklagligt att de inte har gjort det.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.