Federico Bahamontes död: "En av de bästa"

Den spanske cyklisten Federico Bahamontes har dött, 95 år gammal.

ANNONS

Bahamontes blev den förste spanjoren att ta hem anrika cykeltävlingen Tour de France 1959 och har även vunnit Vuelta a España två gånger – 1954 och 1957.

"En legendar i vår sport. Han var den förste spanjoren att vinna Tour de France efter en tävling där han även är ihågkommen som en av de bästa klättrarna någonsin", skriver det spanska cykelförbundet på plattformen X, tidigare känt som Twitter.

Federico Bahamontes vann totalt 74 etapper som senior och fick smeknamnet "Örnen från Toledo" efter att ha vunnit elva bergsetapper i Tour de France, Vuelta a España och Giro d'Italia.

LÄS MER:Jacob Eriksson förlorade sin blivande lagkamrat Gino Mäder i dödskrasch

LÄS MER:Aktivister stoppade VM-loppet

LÄS MER:Cykeltalangen Nora Nyman uttagen till ungdoms-OS

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS