Roger Federer firar segern mot Taylor Fritz.
Roger Federer firar segern mot Taylor Fritz.

Federer visade klass i Melbourne

Roger Federer är i Melbourne för att ta sin sjunde titel i Australian Open, och hittills går det mesta enligt planerna. Efter 6–2, 7–5, 6–2 mot amerikanen Taylor Fritz är 37-åringen klar för fjärde omgången.

ANNONS
|

Det må ha suttit hårt åt vid flera set tidigare i veckan, och schweizaren har inte varit lika överlägsen som publiken har vant sig vid. Men hittills har det inte blivit en enda setförlust och mot Taylor Fritz visade han ingen nåd. Amerikanen hade inte mycket att sätta emot när Federer ser ut att ha hittat formen.

Amerikanen inledde visserligen med att hålla sin serve, men tog sedan bara åtta bollar i första set, som bara tog 20 minuter.

- Jag ville få det snabbt överstökat. Jag vet vilka problem Taylor kan ställa till med, säger Federer, som fick mer motstånd i andra set.

ANNONS

"En bra känsla"

Där kunde den unge amerikanen hålla jämna steg fram till 5–5 innan Federer bröt och sedan enkelt servade hem även det setet. När Fritz pressade schweizaren något i ställningen 4–3 visade Federer riktig klass med några riktiga klasslag, och släppte sen aldrig greppet. I tredje orkade Fritz inte hänga med, Federer bröt hans serve två gånger och gick fram till enkel setseger med 6–2.

- Jag hade en bra känsla där ute i dag mot en kille som kan bli riktigt farlig, säger Federer om sin 16 år yngre motspelare.

Det var Federers etthundrade match på Rod Laver arena, Australian Opens huvudarena. I fjärde omgången ställs han mot grekiske Stefanos Tsitsipas, som aldrig tagit sig förbi fjärde omgången i en grand slam-turnering.

Nadal enkelt vidare

För Rafael Nadal blev resan till den fjärde omgången inte heller särskilt jobbig. Världstvåan slog ut hemmanationens nya stora hopp, storhajpade Alex de Minaur, i tre raka set, (6–1, 6–2, 6–4).

Nadal möter den 33-årige tjecken Tomas Berdych i nästa match. Den tidigare världsfyran Berdych, som var i semifinal i Melbourne 2014 och 2015, har halkat ner till 57:e plats på ATP-rankingen och har en något svårare resa i turneringen än Federer.

ANNONS

I tredje omgången slog han ut 18-seedade argentinaren Diego Schwartzman med 5–7, 6–3, 7–5, 6–4.

TT

ANNONS