Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Roger Federer tog sig vidare till andra omgången genom att vinna över 22-årige Yoshihito Nishioka i den första matchen.

Federer vidare efter kort match

Andraseedade Roger Federer är vidare till andra omgången av US Open efter att ha besegrat japanen Yoshihito Nishioka med sifforna 6–2, 6–2, 6–4.

Federer kommer att möta oseedade fransmannen Benoit Paire i nästa match, efter att ha gjort processen kort mot 22-årige Nishioka. Matchen mot japanen var slut på en timme och 52 minuter.

I och med sin seger har schweizaren lyckats vinna 18 förstamatcher i US Open på 18 försök.

- Jag är glad att jag aldrig har fallit redan vid första hindret. Det är nästan dags att gå i pension, men inte än, säger han efter matchen, enligt US Opens sajt.

37-årige Federer har vunnit US Open fem gånger – i rad – 2004 till 2008.

Federer slapp den värsta hettan eftersom hans match spelades på kvällen. De som spelade tidigare under dagen fick slita ont i värmen, framför allt herrarna som spelar matcherna i bäst av fem set.

Serbiske världssexan Novak Djokovic var kraftigt påverkad av den drygt 30-gradiga hettan utanför Manhattan i New York men lyckades till slut vinna komfortabelt mot 41-rankade Marton Fucsovics, Ungern, med setsiffrorna 6–3, 3–6, 6–4, 6–0 i första omgången. Organisatörerna lade till en tiominuterspaus mitt i matchen på grund av de höga temperaturerna och luftfuktigheten.

- Vi kämpade båda två, och vi var inte de enda i dag. Brutala förhållanden, sade Djokovic efter matchen, rapporterar AFP.

Han bad sina tränare att komma med handdukar med is för att kyla ned honom under matchens andra set.

- Jag var tvungen att hitta på ett sätt för att komma ur situationen, sade han.

I nästa runda väntar 61-rankade Tennys Sandgren, USA, för Djokovic som vunnit US Open, årets avslutande grand slam-turnering, två gånger (2011 och 2015).