Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Roger Federer och Belinda Bencic tackar Frances Tiafoe och Serena Williams för matchen.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Federer och Williams lyriska efter mötet

Roger Federer gick vinnande ur den historiska första tennismatchen mot Serena Williams. Men resultatet i mixeddubbelmatchen i lagtävlingen Hopman Cup verkade spela mindre roll för de båda superstjärnorna som var lyriska efteråt.

Schweizaren Federer, tillsammans med landsmaninnan Belinda Bencic, gick vinnande från mixeddubbelmatchen mot amerikanska duon Williams och Frances Tiafoe i australiska Perth. Men efteråt handlade snacket om annat än segern i två raka och korta set (4–2, 4–3).

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

- Det var en fantastisk upplevelse, jag är lite ledsen att det är över. Jag värmde bara upp... För mig var det här supercoolt, jag ville ta bilder, ta ut mitt barn, jag blev alldeles för upphetsad, sade Williams och skrattade när de båda intervjuades tillsammans efteråt.

Williams hyllade Federer som den största någonsin.

- Jag har tittat på honom mycket men visste inte hur bra hans serve verkligen är, den är underskattad och går inte att läsa, säger hon.

Federer var också full av beundran för motståndet.

- Jag var lite av ett nervvrak innan, och tänkte mycket på returerna. Folk pratar så mycket om hennes serve och jag förstår det verkligen. Din serve är lite bättre, Serena. Jag hade väldigt roligt mot en fantastisk mästare.

Federers och Williams segrar i singelspelet gav resultatet 2–1 till Schweiz.