Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Världsfemman Roger Federer förlorade i gräscomebacken häromveckan och letar nu efter formen i Halle.

Federer jagar årets första grässeger

Comebacken på gräs slutade med en oväntad förlust. Nu siktar Roger Federer på att samla på sig självförtroende i Halle.

Gräscomebacken i Stuttgart häromveckan mot veteranen och vännen Tommy Haas, rankad 302:a i världen, blev inte som Roger Federer tänkt sig.

- Jag kunde ha spelat bättre i Stuttgart, men å andra sidan hade jag matchboll. Det var inte som om jag förlorade med 2–6, 2–6 och att allt var uselt, säger han till ATP-tourens webbplats.

Som uppladdning inför Wimbledon letar nu schweizaren, som har vunnit tre hardcourttävlingar i år inklusive Australian Open, efter årets första seger på gräs.

- Det är viktigt för mig, särskilt efter Stuttgart-veckan, att vinna i första omgången och börja komma igång.

Världsfemman Federer är förstås storfavorit i första omgången mot Lu Yen-Hsun, Taiwan, och dessutom i den turnering han har vunnit flest gånger i karriären (8).

- Min historia här, där jag har spelat så ofta, borde definitivt hjälpa mig att spela bra tennis den här veckan.

- Jag vill ta rätt beslut på tennisbanan och inte ifrågasätta mig för mycket. Jag ska ha rätt fokus, ta en poäng i taget-mentaliteten.

Federer hade inför turneringen i Stuttgart inte spelat på två månader efter beslutet att stå över grussäsongen, ett beslut han tog för att spara på krafterna. Men att fortsätta hoppa över Franska mästerskapen i framtiden är inget han planerar.

- Det är inte en trend.

Wimbledon spelas 3–16 juli.