Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Roger Federer är klar för final i Australian Open efter seger i semifinalen mot sydkoreanen Chung Hyeon.

Federer fick enkel resa till finalen

Regerande mästaren Roger Federer är klar för final i Australian Open-tennisen. Schweizaren imponerade i semifinalen mot sydkoreanen Chung Hyeon.

Vid ställningen 6–1, 5–2 till Federer gav Chung Hyeon upp. Sydkoreanen plågades av rejäla skavsår som gjorde att han inte kunde spela vidare.

- I det andra setet märkte jag att han blev allt långsammare. Jag har själv spelat med skavsår och det gör väldigt ont. Till slut blir det för mycket, och man måste bryta. Det gör den här segern bitterljuv, säger Roger Federer i segerintervjun.

I finalen ställs han mot Marin Cilic. Kroaten har bara vunnit en gång på nio försök mot Federer, i US Open-semifinalen 2014.

För Roger Federer har det senaste året varit en rejäl revansch efter några år av grand slam-torka, där framför allt Rafael Nadal och Novak Djokovic stått i vägen. I fjol vann schweizaren både Australian Open och Wimbledon och har nu skramlat ihop 19 grand slam-titlar.

- Efter de där åren hade jag accepterat om jag bara hade fått en till grand slam-titel innan jag lägger av. Nu har jag vunnit två till, och kanske är en tredje på väg, säger Federer.