Roger Federer blev utslagen ur Wimbledon den sjunde juli kvartsfinalen – nu missar tennisstjärnan även OS.
Roger Federer blev utslagen ur Wimbledon den sjunde juli kvartsfinalen – nu missar tennisstjärnan även OS. Bild: Alberto Pezzali

Federer drar sig ur OS: "Väldigt besviken"

Den schweiziska tennisstjärnan Roger Federer blev utslagen i Wimbledons kvartsfinaler. Men nu kommer ett nytt bakslag för 39-åringen – de återkommande knäproblemen hindrar honom från OS.

ANNONS
|

Roger Federer drar sig ur OS. Det bekräftar tennisstjärnan i sina sociala medier.

"Under grässäsongen har jag fått ett bakslag med mitt knä, och jag accepterar att jag måste dra mig ur OS i Tokyo", skriver schweizaren på Instagram.

Federer är dock inte den enda stjärnspelaren som inte kommer medverka sommarspelen.

Sedan tidigare har Rafael Nadal, Dominic Thiem, Stan Wawrinka, Nick Kyrgios, Serena Williams, Bianca Andreescu och Simona Halep meddelat att de inte kommer att delta, precis som sverigeettan Mikael Ymer.

"Jag är väldigt besviken eftersom det varit en ära och höjdpunkt på min karriär varje gång jag representerat Schweiz. Jag har redan börjat min rehabilitering och hoppas vara tillbaka på touren senare i sommar", skriver Federer.

ANNONS

39-åringen har deltagit i OS både 2000, 2004, 2008 och 2012. I Peking 2008 blev det ett dubbelguld och vid sommarspelen i London tog han silver i singel.

OS i Tokyo invigs den 23 juli.

ANNONS