Federer drar sig ur Franska mästerskapen

Franska öppna tappar en tung profil. Roger Federer meddelar att han lämnar turneringen på grund av tidigare skador.

ANNONS
|

Roger Federer drar sig ur Franska mästerskapen. Den 39-årige tennisstjärnan anser inte att kroppen håller för fortsatt spel efter drygt 3,5 timmes spel mot Dominik Koepker som tog schweizaren till fjärde omgången.

"Efter en diskussion med mitt team har jag beslutat att dra mig ur Franska mästerskapen. Efter två knäoperationer och över ett år av rehabiltering är det viktigt att jag jag lyssnar på min kropp och ser till att jag inte pushar mig själv för hårt på vägen tillbaka", säger Federer till turneringens webbplats.

"Jag är mycket nöjd med att ha fått tre matcher. Det finns ingen bättre känsla än att vara tillbaka på banan."

ANNONS

Den tjugofaldiga grand slam-vinnaren har spelat mycket sparsamt de senaste 17 månaderna. Han har dessutom gjort klart att hans främsta mål i år är Wimbledon i London, som startar 28 juni, där han jagar sin nionde titel.

Motståndaren i fjärde omgången, den 19-årige italienaren Matteo Berrettini är klar för kvartsfinal på walk over.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS