Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Tennisspelaren Rebecca Peterson i US Open-mötet med Vania King, USA, i den andra omgången.

Fed Cup-kaptenen: Tror att Rebecca kan vinna

Rebecca Peterson står inför sin största tennismatch i karriären. Estniskan Kaia Kanepi, som slog ut världsettan Simona Halep tidigare i turneringen, står för motståndet i US Open tredje omgång.

61-rankade Rebecca Peterson har tagit stora kliv denna tennissäsong. Utvecklingen pekar uppåt och resultaten blir bättre därefter. En som har följt Petersons framfart vid sidan av är Mattias Arvidsson.

Sveriges Fed Cup-kapten är imponerad av Peterson och tror att 23-åringen har vad som krävs för att slå 44-rankade favoriten Kaia Kanepi, Estland, i matchen sent i kväll.

I så fall skulle hon bli den första svenskan att nå en åttondelsfinal i en grand slam sedan Åsa Svensson i Franska mästerkapen för 18 år sedan. Vid seger kommer hon dessutom att ställas mot någon av systrarna Venus eller Serena Williams.

"Inne i ett bra flow"

- Jag tror definitivt att det är en sån match som Rebecca kan vinna. Ska hon vinna krävs det att hon kommer upp i den höga nivån hon har, att hon får chansen att vara president på banan, att vara den som styr och dikterar. Samtidigt är hon inne i ett bra flow, säger han och fortsätter:

- Jag tror inte att hon tänker: "oj shit, det här kommer bli tufft".

Arvidsson anser att den stora skillnaden är att det finns en annan kontinuitet i Petersons spel än vad det gjort tidigare.

- Det fina spelet hon har kan hon nu använda mycket längre, hon kan hålla en hög och bra nivå under en lång tid. Det finns ingen som vinner en tennismatch på 30 minuter. Där har hon utvecklats jättemycket, säger han.

"Man blir överlycklig"

Arvidsson har tidigare varit tränare för Johanna Larsson som natten mot torsdagen slogs ut i US Opens andra omgång, men som länge pressade tidigare världsettan Angelique Kerber (förlust med setsiffrorna 2–6, 7–5, 4–6).

Efter att Sofia Arvidsson slutade i början av 2016 var det under flera år bara Johanna Larsson som representerade Sverige i de större turneringarna. Nu när Peterson har tagit kliv i sin utveckling har det inte bara blivit bra för svensk damtennis – utan även för Larsson.

- Man ska veta att när Rebecca började spela bra smällde Johanna till och vann en titel. Jag tror att för Johanna var det jättebra, och när Rebecca vann första omgången i New York vill inte Johanna vara sämre. De triggar varandra och det är två tjejer som fungerar bra ihop och är glada för varandra. Det är super som Fed Cup-kapten och när de spelar bra blir man överlycklig, säger Mattias Arvidsson.