Sveriges landslagsmålvakt Robin Olsen. Arkivbild.
Sveriges landslagsmålvakt Robin Olsen. Arkivbild.

FCK-tränaren lovar frisk Olsen i VM

Janne Andersson kan börja andas ut. Sveriges landslagsmålvakt Robin Olsen tillfrisknar snabbare än väntat från sin axelskada.

ANNONS
|

Sveriges tilltänkte VM-målvakt Robin Olsen bars ut på bår med en axelskada i FC Köpenhamns bortamöte med Hobro (2–0) i den danska ligan, Superliga, i slutet av februari.

28-årige Olsen – som stod samtliga VM-kvalmatcher när Sverige tog sig till sommarens världsmästerskap i Ryssland och beräknats bli borta i ett par månader – missade landskamperna mot Chile (1–2) och Rumänien (0–1) i mars och har den senaste tiden varit under rehabilitering i England.

Därifrån kommer nu glädjande besked, berättar FCK:s norske tränare Ståle Solbakken i en intervju med danska bold.dk.

ANNONS

- Rehabiliteringen går helt enligt plan, han ligger faktiskt lite före, så det ser bra ut, säger norrmannen och fortsätter:

- Jag vet inte helt, hur långt han är ifrån att spela i Superliga igen, men jag kan försäkra den svenske förbundskaptenen (Janne Andersson) om att han (Olsen) kommer att vara redo i god tid före VM.

Sveriges gruppspelspremiär i VM spelas mot Sydkorea i Nizjnij Novgorod den 18 juni. Därefter väntar Tyskland i Sotji på midsommardagen, 23 juni, och Mexiko den 27 juni i Jekaterinburg.

TT

ANNONS