Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Säsongen är över för Caroline Seger och FC Rosengård. Arkivbild.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

FC Rosengård ute ur Champions League

Inget SM-guld, ingen Europaplats – och inget avancemang vidare i Champions League. 0–0 borta mot Slavia Prag fullbordade FC Rosengårds misslyckade säsong.

FC Rosengård hade satt sig i ett tufft läge inför bortareturen mot Slavia Prag efter att ha släppt in hela tre mål i hemmamötet som slutade 2–3. Sannolikt krävdes det alltså en tvåmålsseger för att lyckas vända åttondelsmötet i Champions League.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Trots att FC Rosengård stod för en betydligt bättre match än senast var man aldrig nära ett avancemang, då de farliga målchanserna lyste med sin frånvaro i 0–0-matchen.

Malmölaget åkte så sent som i lördags på dubbla smällar i allsvenskan då den avslutande förlusten mot Göteborg innebar att såväl SM-guldet som Europaplatsen gled dem ur händerna.

För det andra svenska laget, Linköping, tog årets Champions League också slut i åttondelsfinal efter onsdagens andra raka förlust mot PSG.

Det är första gången sedan turneringen startade 2001/2002 (och hette Uefa Womens Cup) som ett svenskt lag inte lyckats ta sig till kvartsfinal.

Bland lagen som tagit sig dit, och som kommer att tampas om titeln i vår, finns istället storlag med flera svenskor, som Chelsea, PSG, Wolfsburg och Bayern München.