FBI:s utredning visar – inget hatbrott mot Bubba Wallace

Nyheten om att en snara hade hittats i Nascar-föraren, Bubba Wallace, garage blev en stor världsnyhet. Efter händelsen startade FBI en utredning. Men förklaringen från FBI köper inte stjärnan själv.

ANNONS
|

Söndagens Nascar-lopp i Talladega, Alabama sköts upp efter att regnet stoppat förarna. När Bubba Wallace som är seriens enda svara förare kom tillbaka garaget som tillhörde honom och hans team gjordes en upptäckt.

Då hittades ett en snara upphängd i garaget.

Något som fick stora konsekvenser.

LÄS MER: Historiska IFK Göteborg visar vägen för unga tjejer

Nascar var tydliga i sitt första uttalande.

”Vi är arga och chockerade och kan inte tillräckligt understryka hur allvarligt vi tar på denna fruktansvärda handling”.

Bubba Wallace själv fyllde i.

”Det här är en avskyvärd rasistisk gärning”.

När förarna var tillbaka på banan igen i måndags samlades Wallaces konkurrenter och puttade hans bil fram till startlinjen. Något som fick Wallace att bli rörd till tårar efteråt.

ANNONS

LÄS MER: Så kan Frölundas lag se ut till hösten – kedja för kedja

Samtidigt hade FBI startat en utredning för att gå till botten med händelsen.

Något som nu är avklarat.

För enligt FBI var det inget hatbrott utan istället kunde de visa på att repet redan hängt i garaget och hängt ihop med en garagedörr sedan lång tid tillbaka.

LÄS MER: Här är veckans elva i Göteborgsfotbollen

”FBI har genomfört utredningen på Talladega Superspeedway och kommit fram till att Bubba Wallace inte utsattes för något hatbrott. FBI-utredningen slår fast att ett rep tillhörande garagedörren som liknade en snara hade varit där sedan i höstas, något som fotografier bevisar. Det här var såklart långt före de 43 stallen anlände till garagen. Vi uppskattar att FBI gjorde en snabb och effektiv utredning och är glada att det här inte var en medveten, rasistisk handling mot Bubba Wallace”, skriver Nascar i ett uttalande.

Men förklaringen från FBI köper inte Bubba Wallace.

– Från de bevis som vi har, som jag har så var det en snara. De bilder jag och har sett så är det inget som är till någon garagedörr. Vi har använt hundratals garage men aldrig sett något liknande, säger han till CNN.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS