Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Emilia Fahlin (längst fram) och Team Wiggle High5 slutade femma i lagtempot. Bild: Christer Hedberg
Emilia Fahlin (längst fram) och Team Wiggle High5 slutade femma i lagtempot. Bild: Christer Hedberg

Favoritseger i lagtempot i Vårgårda

Under lördagen inleddes världscuptävlingarna i Vårgårda. Vann i regnet gjorde världscupledarna Boels Dolmans Cyclingteam - Emilia Fahlins Wiggle High5 slutade femma.

För trettonde året är världseliten i cykel i Vårgårda. Under lördagen inleddes Women's Worldtour Vårgårda med ett regnigt 42,5 km långt lagtempo mellan Vårgårda och Herrljunga, med start och mål i Vårgårda.

– Det har gått jättebra förutom ösregnet. Himlen bara öppnade sig. Det var ju inte den trevliga stämningen men cyklisterna är vana att cykla i alla väder, säger arrangören Vårgårda Cykelklubbs ordförande Hans Jönsson efter loppet.

Starkast i regnet var, precis som 2016 och 2017, nederländska Boels Dolmans Cyclingteam, världscupledare och med bland andra den individuella världscuptvåan Anna van der Breggen i laget, på tiden 53,07.8.

På andra plats, 16 sekunder efter segrarna, slutade Team Sunweb och trea blev Team Cervelo-Bigla, som 2016 och 2017 slutade tvåa bakom Boels Dolmans Cyclingteam.

Svenskt på femte plats

Enda svenska i lagtempot var Emilia Fahiln och hennes Team Wiggle High5, som låg bra med i början av loppet men tappade tid under andra halvan, slutade femma på tiden 54,49.8.

– Det blev väldigt extremt i det här vädret. Ösregn under hela loppet, man ligger nära varandra på vägen och ser knappt något när man ligger ner i tempobågen, säger Emilia Fahlin, till vargardacycling.se.

Under måndagen körs linjelopp i Vårgårda där Emilia Fahlin, som gjorde ett bra lopp i EM i Glasgow men i slutet av loppet fick strul med kedjan och rasade i klungan, är det största svenska hoppet.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.