Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Favoritmajor och favoritbana för Norén

Nia i världen – men bara en niondeplats som bäst i en major. Är det dags för Alex Norén att ändra på det i British Open? Läget har i alla fall aldrig varit bättre.

- Jag har väl inte rosat marknaden just på majors, konstaterar Alex Norén efter ett pass på Royal Birkdales drivingrange inför British Open.

När han ska försöka hitta en förklaring till de klena majormeriterna blir det svårare:

- Det kan ha varit lite psykiskt. Att man vill lite för mycket, kanske tränar lite för mycket innan, försöker lite för mycket. Men det är en balansgång, eftersom banorna är lite svårare och tuffare uppsatta så måste man kanske träna lite mer på banan och på vissa slag.

Favoritmajor och favoritbana

På 16 majortävlingar har Norén bara klarat kvalgränsen sju gånger och niondeplatsen i British Open 2012 är fortfarande den bästa insatsen. Men när Alex Norén nu ska göra sitt 17:e försök – och sitt sjunde British Open – borde chanserna att lyckas vara större än någonsin tidigare.

Först och främst befinner han sig på toppen av karriären, med fem segrar på drygt ett år och en niondeplats på världsrankningen. Dessutom är The Open Noréns absoluta favoritmajor och som om inte det vore nog har han gjort en av sina starkaste majorinsatser just på Royal Birkdale. Norén debuterade 2008 genom att sluta på 19:e plats på den vackra och svårspelade linksbanan utanför Southport.

- Jag har bra minnen av det, säger han.

- När vi spelade här då var banan sjukt svår och det var ganska höga resultat. Men då blåste det kopiöst, det var typ det värsta någonsin. Blåser det upp och greenerna blir hårda så blir det extremt stor skillnad.

"Lirat mycket links"

Under de första träningsdagarna har det varit soligt och ganska stillsamma vindar, men prognoserna utlovar tuffare golfväder framåt helgen. Det oroar inte den 35-årige stockholmaren.

- Jag har lirat mycket links genom åren, vi fick bra träning på det redan när jag spelade med landslaget och sedan är det rätt kul, säger Norén.

På minuskontot finns dock att genrepet i Scottish Open i förra veckan inte gick som planerat. Norén hade spelat färdigt redan efter två dagar.

- Jag påverkas mindre av sånt än förut och går inte runt och ältar det. Det spelar inte så stor roll vad jag gjorde förra veckan, jag måste bara spela bra nu.

Alex Norén är först ut av de tre svenskarna och slår sitt första slag i årets British Open klockan 9.03 på torsdagsmorgonen.