Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Li Wen Xi är Eslövs trumfkort i SM-slutspelet i bordtennis.

Favoriterna vidare till semifinal

Det blev som väntat de fyra högst placerade lagen i grundserien som tog sig till semifinal i damernas SM-slutspel i pingis. Regerande mästarlaget Eslöv vann med 5–0 mot Dänningelanda och Team Mälarenergi slog Juno med samma siffror. Lite tuffare motstånd bjöds seriesegraren Storfors och Halmstad BTK på.

Eslöv avfärdade Dänningelanda och i laget finns ett riktigt trumfkort när det gäller kampen om SM-guld.

- Li Wen Xi har hittills inte behövt visa hur bra hon är. Hon har vunnit sina matcher ganska enkelt, men snart är det upp till bevis, sade Eslövs tränare Mattias Andersson.

Storfors vann grundserien men stötte på tufft motstånd i returen mot Arvika. Det var VM-uttagna Jennifer Jonsson som vann sina matcher, men det räckte inte mot Storfors.

- Vi har ett jämnt lag där alla kan vinna matcher och det är vår styrka, sade Storfors lagledare Anders Hulth.

Storfors har haft som målsättning att ta ett steg i taget. Grundserien gick man igenom obesegrat och senaste förlusten kom i förra årets final.

- För varje seger kommer vi förstås närmare en förlust. Vi ska inte sticka under stol med att vi har som mål att vinna SM och förlusten kan vi gärna vänta med till nästa säsong, sade Anders Hulth.

En sak är säker: årets slutspel är ovissare än på många år och regerande mästarlaget Eslöv utmanas av tre starka motståndare.