Farnerud klar för ny klubb

Alexander Farnerud bröt kontraktet med BK Häcken på grund av sina skadeproblem. Nu fortsätter karriären i Helsingborg – som kan bli klara för Allsvenskan under dagen.
– Det är skönt att det nu är officiellt och att man kan koncentrera sig på framtiden, säger 34-åringen till klubbens hemsida.

ANNONS
|

I dag kan Helsingborgs IF ta klivet tillbaka upp i svensk fotbolls finrum. Vinner Falkenberg mot Eskilstuna spelar skånelaget i Allsvenskan nästa år.

Timmar innan den matchen kommer också beskedet att Alexander Farnerud, närmast i BK Häcken, kritar på för klubben. 34-åringen har tränat med Helsingborg sedan i somras, och det har på slutet varit en illa bevarad hemlighet att han varit nära ett kontrakt.

LÄS MER:Farnerud provtränar med Helsingborg

Mittfältaren, som kom till Häcken 2016, bröt kontraktet med Hisingsklubben i förtid på grund av en knäskada. Nu är han alltså snart tillbaka på planen, men det blir spel först till våren.

– Jag har tränat på bra och känner att jag är i bra form. HIF är en bra och välskött klubb med ett bra gäng och positiv laganda, säger Farnerud till hemsidan.

ANNONS

Kontraktet med Helsingborg är skrivet över ett år, med option på ytterligare ett år.

Någon kontakt mellan Farnerud och Häcken fanns inte, enligt sportchef Sonny Karlsson.

– Nej, ingenting. Det är inte riktigt det vi har funderat på.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS