Fansen med banderoll mot Lindahl – stjärnan i tårar

Hedvig Lindahl och Djurgårdens fans drar inte jämnt.
Under derbyt med AIK höll fansen upp en banderoll riktad mot den egna målvakten.
– Det har varit jobbigt. Jättejobbigt, säger en tårögd Lidahl till Sportbladet.

ANNONS
|

Hedvig Lindahls återkomst till damallsvenskan har varit allt annat än friktionsfri. Den svenske landslagsmålvakten har dels haft det tungt prestationsmässigt, dels fått delar av de egna fansen emot sig.

Bland annat fick hon kritik efter att hon berättade att hon tvekade över att gå till Djurgården.

– När de först tog kontakt var jag verkligen inte intresserad. De har väldigt dåligt rykte, sa hon i augusti.

Lindahl har även hamnat i skottgluggen efter att hon skrivit en autograf åt en Hammarbysupporter, skrikit ”Kan man inte få hålla nollan i det här jävla laget?!” och skrivit på sociala medier att hon fått en ”tuff insikt” över hur supporterkulturen funkar.

ANNONS

Den frostiga relationen med fansen har lett till att hon även haft ett möte med klubben.

Fick banderoll riktad mot sig

Under söndagen mötte Djurgården AIK i ett Stockholmsderby – och då höll de egna supportrarna upp en banderoll riktad mot Hedvid Lindahl.

”Vi är oönskade ’gäng’ i Lindahls liga – Hedvig du får oss aldrig att tiga” stod det på banderollen.

Lindahl såg inte banderollen, men informerades om den efter matchen. Varpå hon svarade.

– Jag tycker att det finns en diskussion att ta. Vi har haft en ganska tragisk nyhet i dag, med minst 170 döda i Indonesien. Och det beror ju på… alltså, rivalitet kan vara fint. Men om det går över till våld blir det inte bra. Och nu säger jag inte att jag har sett något våld. Men generellt tycker jag att damfotbollen ska värna den fina miljön vi har, säger Lindahl till Sportbladet.

Hon utvecklar sitt resonemang.

– Man får gärna komma på våra matcher om man håller sig till just rivalitet och inte våld eller något sådant. Där har jag kanske klivit några på tårna. Men jag tycker det är viktigt, för det är många som går både på herr- och damfotboll som säger att damfotboll är något annat. Man ser familjer i parkerna.

ANNONS

Hedvig Lindahl tårögd

Hedvig Lindahl får, enligt Sportbladet, tårar i ögonen när hon berättar om den tuffa tiden som hon haft sedan återkomsten till Sverige.

– Det har varit jobbigt. Jättejobbigt. Det var känslosamt i andra halvlek eftersom det här var ett derby igen och det var så allt startade. Jag förstår att jag har ett ansvar i det hela med dålig tajming med att säga saker om rivaler. Det har man lärt sig. Det eskalerade lite där, säger hon.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS