Familjens hyllning till Super-Sarah

Hon har en hel nations förväntningar på axlarna. Då kan det vara skönt att ha en lillebrorsa som skriker sig hes för sin skull. Sarah Sjöström hejades fram av sin familj som var på plats vid bassängen i natt. - Hon är bra. Bäst, säger lillebror Linus till Sportbladet.

ANNONS
|

Att säga att alla svenskar satte alarmet och följde Sarah Sjöströms fjärilslopp i natt är en överdrift. Men många av våra knappt 10 miljoner invånare lär ha hållit en extra tumme i sömnen för att Sveriges första OS-guld skulle komma.

För guldhoppets närmsta var det en självklarhet att inte bara ställa alarmklockan utan också resa till Rio och följa loppet från läktaren på plats.

Efter krossen i bassängen var pappa Göran, mamma Jenny, yngre brodern Linus och barndomskompisen Isabella Lind fyllda av både glädje och segertårar.

– Jag är så glad, jag bara gråter, säger Jenny till Sportbladet.

– Nu släpper allting, vilket barn man har!

ANNONS

Tackade familjen

Direkt efter målgången blickade Sarah Sjöström upp mot den saliga familjen på läktaren. Särskilt tackade hon lillebrorsan Linus, 9, som skrek ut sin glädje när guldet blev klart.

– Han är mycket yngre än jag, så han har nästan varit som mitt barn ibland. När din bror är 13 år yngre än du har du ett särskilt ansvar. Det var otroligt att se honom efter målgången.

ANNONS