Faluns Alexander Galante Carlström var besviken efter klubbens första finalförlust.
Faluns Alexander Galante Carlström var besviken efter klubbens första finalförlust.

Faluns guldsvit är bruten: "Vi är osynliga"

Falun har förlorat sin första SM-final. Efteråt var lagets stjärna Alexander Galante Carlström kritisk.

ANNONS
|

Faluns finalfacit var imponerande inför finalen mot Storvreta – i samtliga fyra finaler som man har tagit sig till sedan 2013 har det blivit guld. Men i den femte finalen inför ett fullsatt Globen bröts sviten.

Storvreta blev en för svår uppgift. Falun hämtade förvisso i kapp 0–2-underläge till 2–2 i mitten av andra perioden, men sedan rann Uppsalalaget ifrån och vann med klara 6–2.

- Vi är inte vana med det här, det känns skit. Framför allt för egen del att inte kunna hjälpa laget den här gången som jag hade velat. Det var så många Falunsupportrar här i dag som är här och stöttar oss och så kan vi inte hjälpa dem att fira guldet, säger lagets stora stjärna Alexander Galante Carlström.

ANNONS

Han menar att det var Storvretas bredd som fällde avgörandet.

- Det är deras tredjekedja som gör alla målen. Vi världsstjärnor i Falun är osynliga. Det var bredden som avgjorde i dag, vi hade inga andra som klev fram bakom oss. Det hade Storvreta. Men så klart – i en så här viktig match ska vi stjärnor kliva fram. Det har vi gjort innan.

TT: Hur mycket svider det att det är er första finalförlust?

- Extra mycket så klart. Vi är vana att vinna guld, den här gången gör vi det inte. Det känns för jävligt, när det är så mycket fans här och stöttar oss, att vi inte kunde bidra bättre.

Silvermedaljen, som han har i ena näven, har han inte för avsikt att behålla.

- Jag vill inte spara den, så den åker nån annanstans antar jag, säger Galante Carlström.

ANNONS
TT

ANNONS