Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Falkenberg hetast i Halland

Båda hör hemma i Halland och båda vill tillbaka till allsvenskan. Det är många matcher kvar innan superettan summerat sina 30 omgångar, men nu är nu – och då ligger Falkenbergs FF bäst till för att knipa antingen en direktplats till högsta serien eller kvalplatsen.

En bra bit över 4 000 åskådare såg Robin Östlind avgöra Hallandsderbyt hemma mot Halmstad – och det med matchens enda mål. Det lär inte gå till historien som det vackraste, men det var hur som helst värt tre mycket tunga poäng i toppstriden.

Östlind om segermålet i C More:

- Jag träffade bollen och den gick in. Det är ärligt talat en liten snedträff men det ställer Malkolm (Nilsson, Halmstads målvakt) och det är ju bra.

Båda lagen skapade en hel del chanser

- De kom ut starkare i andra halvlek. Vi körde över dem i första, så någonstans är det rättvist att vi vann, säger Robin Östlind.

Falkenberg smet genom segern förbi Helsingborg och toppar tabellen. Båda lagen har 40 poäng, men Falkenbergs målskillnad är bättre. Helsingborg har dock en match mindre spelad. Halmstad är kvar som fyra på 31 poäng, en bakom AFC Eskilstuna.