Falkenbergs Christoffer Carlsson kramas om efter straffmålet till 2–1 i 89:e minuten mot Örebro. Bild: Kicki Nilsson / TT

Falkenberg bröt tung svit i sista stund

Falkenberg har haft för vana att släppa in avgörande mål i slutminuterna. Borta mot Örebro fick västkustlaget till sist segerjubla efter att anfallaren Christoffer Carlsson visat vägen när han tryckte in slutresultatet 2–1 på straff i den 89:e minuten.
– Vi har kämpat länge för att få en trea. Kryssat tre matcher nu…och äntligen kom en trea. Det känns väldigt skönt, säger matchhjälten till TT.

I senaste hemmamatchen inledde fyrabarnspappan Christoffer ”Stoffe” Carlsson målskyttet och FFF såg länge ut att besegra serieledaren IFK Norrköping – men ett straffmål på stopptid innebar dock delad pott och Falkenberg kryssade för tredje gången i följd.

Men på lördagseftermiddagen var det alltså FFF:s tur att få med sig en straff på slutet som betydde första segern någonsin borta mot Örebro och säsongens andra trepoängare för Falkenberg som lämnar jumboplatsen.

– Fast vi kan ju egentligen börja ännu längre bak om vi ska prata om sena mål. Mot Helsingborg släpper vi in mål sent, målvakten gör 2–2. Sen kvitterar vi mot Blåvitt borta 3–3 och mot Norrköping får vi en sen straff emot oss och kryssar och i dag får vi straff med oss på slutet. Så vi har haft några sådana matcher med sena mål, säger ”Stoffe”.

Ut på bår

Efter en mållös första halvlek mot Örebro såg det tungt ut för Falkenberg då Christoffer Carlssons anfallskollega Edi Sylisufaj tvingades lämna Behrn arena i den 56:e minuten på bår efter att ha åkte på en smäll över revbenen. Ett tufft avbräck för hallänningarna då 20-åringen gjort mål i tre raka matcher och stått för totalt fem av lagets 14 fullträffar.

Men efter drygt en timme lossnade istället målskyttet då Falkenbergs mittfältare Anton Wede klev fram och gjorde första målet då han tog ner en fin boll från Marcus Mathisen och placerade den förbi ÖSK-målvakten Oscar Jansson.

"Lite nervöst"

I den 78:e minuten kvitterade sedan inhopparen Agon Mehmeti när han från snäv vinkel skickade in kvitteringen på volley. Detta efter rena bjudningen från FFF-kaptenen Tibor Joza som med en misslyckad bakåtpassning nickade rakt i gapet på Mehmeti.

– Vi har ju haft ledningen i ett antal matcher, men motståndarna har kommit tillbaka så det är väl inte de bästa känslorna som man får i det läget, säger Christoffer Carlsson.

Men så i den 89:e minten fick alltså Falkenberg straff efter att bollen tagit på Örebroförsvararen Andreas Skovgaards arm och Christoffer ”Stoffe” Carlsson klev fram och fastställde slutresultat.

– Jag kände att den här måste gå i mål. Jag tittade lite och han (ÖSK-målvakten Oscar Jansson) går åt ett håll och sen sätter jag den i andra hörnet. Lite nervöst var det allt att kliva fram.