Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Hanna Falk. Arkivbild.

Falk vann spurtstrid över Sundling

Hanna Falk har inte haft någon lysande vinter i världscupen. Men lagom till SM släppte det för skidsprintspecialisten från Ulricehamn.

Hon vann sprinten i SM i Sundsvall efter en spurtstrid mot Jonna Sundling. Avståndet var bara en hundradel. Johanna Hagström tog bronset, 55 hundradelar bakom.

- Jag hade en bra känsla, men Jonna kom snabbt på slutet och då fick jag öka frekvensen, säger Falk till SVT.

Falk ledde finalen från start till mål.

- Jag har hela dan försökt att vara offensivt och ta kommandot – att det är jag som ska bestämma. Det har jag haft svårt för i världscuptävlingarna.

- Jag drog hela vägen och satte in stöten tidigt. Jag visste att det skulle bli hårt och att någon skulle komma bakom. Jag satte allt på ett kort.

Om det gått tungt för Falk i världscupen har det gått desto bättre för Sundling. Hon har fyra tredjeplatser så här långt i vinter.

Calle Halfvarsson försvarade sitt SM-guld från i fjol. Men Sågmyra-åkaren skaffade sig inget vidare utgångsläge i finalen.

- Det är alltid sådär, att jag har svårt att ta mig fram i starten även om jag tycker att jag är startsnabb – i alla fall på träning. Då blir det problem att ta sig fram och jag fick kämpa, säger Halfvarsson till SVT.

Han låg fyra innan han lyckades ta sig upp på tredjeplats och sedan satte in stöten i sista backen.

- Jag kände att jag hade kontroll, att jag skulle ha mer energi än de andra i sista backen.

I mål var Halfvarsson 53 hundradelar före Johan Häggström och 1,44 sekunder före Martin Bergström.