Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Sveriges Kristian Karlsson (tv) och Mattias Falck är klara för kvartsfinal i bordtennis-VM. Arkivbild.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Falck/Karlsson till VM-kvart i dubbel

Mattias Falck och Kristian Karlsson är klara för kvartsfinal i dubbel i pingis-VM i Budapest. Efter en närmast felfri insats besegrade de Jang Woojin/Park Ganghyeon, Sydkorea med 4-1 i set.

Svenskarna fick en bra start och när de vände underläge 7–8 i första set var det en viktig faktor. Nästa kritiska moment kom i fjärde set. Vid underläge 7–8 svarade både Falck och Karlsson för några drömpoäng och plötsligt hade de vänt till 11–9. Dramatiken var inte över för det, utan på sin tredje setboll, efter att sydkoreanerna haft 11–10, avgjorde de till 14–12.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

- Det är klart viktigare att få med oss 3–1. Men vi spelade bra och jag tror inte vi hetsat upp oss om de kvitterat, sade Kristian Karlsson.

Med den ledningen i ryggen tvingade de Jang och Park till svåra beslut och det ledde till att Falck och Karlsson skaffade sig betryggande avstånd till 4–0 som sedan slutade med 11–5 och avancemang till kvartsfinal.

Där väntar Ovidiu Ionescu, Rumänien i par med Alvaro Robles, Spanien.

Backar man tillbaka i historien får vi gå till 1997 då dagens coach Jörgen Persson tillsammans med Jan-Ove Waldner inte bara var i kvarten på VM utan också tog en silvermedalj.