Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Johan Garpenlöv. Arkivbild.
Johan Garpenlöv. Arkivbild. Bild: Jonas Ekströmer/TT

Fagervall sparkas – Garpenlöv tar över Djurgården

Joakim Fagervall får sparken från hockeyallsvenska Djurgården.
Tre Kronors tidigare förbundskapten Johan Garpenlöv ersätter.
Kontraktet sträcker sig över resten av säsongen, skriver Stockholmsklubben på sin hemsida.

Djurgården har sladdat i den hockeyallsvenska tabellen, har fyra förluster på de fem senaste matcherna och ligger trea – 13 poäng bakom serieledande Modo. Nu vill man få ordning på skutan och sparkar Joakim Fagervall som tog över klubben i slutet av januari i år.

Det är andra gången i år som Fagervall sparkas från ett tränaruppdrag. Han kom till Djurgården efter att ha tvingats lämna Malmö i januari i år. Joakim Fagervall hade kontrakt med Djurgården över säsongen 2023-24.

"Den här typen av beslut är alltid tråkiga och får alltid ses som något form av misslyckande. 'Jocke' är en väldigt bra person och ledare, men han är huvudansvarig för helheten där vi kan konstatera att vi inte nått önskvärda resultat", säger Djurgårdens sportchef K-G Stoppel till klubbens hemsida.

"Stark Djurgårdsförankring"

Ersätter gör Johan Garpenlöv som lämnade jobbet som förbundskapten för Tre Kronor i våras efter att man åkte ut i VM-kvartsfinal mot Kanada.

Garpenlöv, som har ett förflutet i Djurgården både som spelare och assisterande tränare, blir nu för första gången huvudtränare i klubben. Det är också hans första huvudtränaruppdrag på klubbnivå.

"Vi får in en bra ledare med en stark Djurgårdsförankring. Johan vet hur saker och ting fungerar i föreningen. Han har även arbetat med Marcus Ragnarsson tidigare och de två känner varandra väl, vilket är en fördel", kommenterar Stoppel.

Börjar på onsdag

Ragnarsson, som var assisterande tränare till Garpenlöv i Tre Kronor, är assisterande i Djurgården den här säsongen tillsammans med Michael Holmqvist.

De två leder Djurgården i tisdagskvällens hemmamatch mot Mora.

Garpenlöv ansluter på onsdag och första matchen efter det är mot Tingsryd på hemmaplan på fredag kväll.