Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sabina Jacobsen har haft skadebekymmer men är spelklar till EM-matchen mot Montenegro.

Försvarsgeneralens glädjebesked: "Jag spelar"

Försvarsgeneralen Sabina Jacobsen har fått ett glädjebesked inför matchen mot Montenegro. Lårskadan hon har dragits med stoppar henne i nuläget inte från vidare spel i EM.

Dagen efter att Sverige säkrat en plats i EM:s mellanrunda med två poäng i bagaget har handbollslandslagets medicinska team kikat på lagkaptenen Sabina Jacobsens skada.

– Hon hade en del smärta (i samband med matchen mot Polen), men vi när vi tittade på det i dag igen var allt mycket bättre. I hennes fall är vi inte oroliga för nästa match, men med hennes historik ville vi inte ta några chanser, säger landslagsläkaren Hampus Lüning under en pressträff på spelarhotellet i Nantes.

"Känner min kropp"

Hon klev av i rätt tid mot Polen (seger med 23–22) efter att spelat i försvaret under matchens första 20 minuter och landslagsläkaren kallar Jacobsen för klok och rutinerad efter att ha fattat beslutet att inte spela mer.

– Jag känner ju min kropp bra också. Jag har ju varit inne och opererat knäet bara för några månader sedan. Jag vet hur min kropp fungerar och när det är något som är mer allvarligt än andra saker, säger Jacobsen.

- Jag spelar i morgon, säger hon inför torsdagens möte med Montenegro.

Hon har haft problem med låren sedan operationen, uppger landslagsläkaren. Redan några minuter in på söndagens möte med Serbien (seger med 22–21) kände hon att något var fel. Då kunde hon dock spela vidare utan att egentligen hämmas.

Gulldéns fot håller

– Mot Polen hade vi fem bollar upp i halvlek och valde att inte chansa, säger Hampus Lüning.

Gällande spelmotorn Isabelle "Bella" Gulldén ser det bra ut med hennes skadade fot.

– Det är egentligen enligt vår grundplan. Hon har ont, hon vilar och hon spelar. Vi reducerar träning utefter hur mycket hon spelar och går efter hennes medicinska symtom, säger Lüning.