Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

"Första resultatet enormt viktigt"

Över 50 nej senare är Sverige på plats i Rio. I natt spelar Blågult första gruppspelsmatchen mot Colombia. - Just nu känner jag mig lycklig, säger förbundskaptenen Håkan Ericson till TT.

Håkan Ericson har tagit ut spelare och fått nej från klubbar. Nu börjar det på allvar i Rio och i Sveriges grupp spelar Japan, Nigeria och först ut är Colombia.

- I en fyrlagsgrupp där två lag går vidare är första resultatet enormt viktigt, säger förbundskaptenen till TT. 

 

Stjärna i Colombia

Sverige kan vara glad över att superstjärnan från VM för två år sedan, James Rodriguez, inte fick vara med för sin klubb Real Madrid. På förhand har Colombia beskrivits som ett spelskickligt och tekniskt lag. I truppen finns bland annat anfallsstjärnan och lagkaptenen Teófilo Gutierrez, som var med när Colombia nådde kvartsfinal i VM för två år sedan.

Men Sverige har också en fördel, i att vara oerhört svårscoutat. 

- Det svåra med att möta Sverige är att veta vad vi ska förvänta oss, säger Colombias förbundskapten Carlos Restrepo på en presskonferens inför matchen.

Trots alla aber på vägen verkar stämningen vara mycket förväntansfull.

– Vi har haft fina dagar här i Manaus och vi har en grupp som fungerar väl och spelarna är förväntansfulla. Och det är jag också, säger Håkan Ericson.

 

Har ett guld sedan tidigare

18 spelare för Sverige är uttagna, Valmir Berisha fick den sista platsen sent på tisdagen. Av U21-landslaget som vann EM-guld och plockade OS-platsen finns drygt en handfull killar kvar, bland andra Simon Tibbling och Alexander Milosevic.

Sverige har faktiskt fina meriter från herrfotbollen i OS, några riktigt fina har dock några år på nacken. Det har blivit två brons, 1924 och 1952, och 1948 gick man hela vägen och vann guld. Senaste gången landslaget var med var 1992 och då blev det kvartsfinal. 

- Laget ser väldigt vasst ut, vi är laddade, sade anfallaren Michael Ishak till TT. 

Avspark är vid midnatt. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.