Manchester Uniteds Alexis Sánchez, till vänster, blev målskytt direkt i hemmadebuten på Old Trafford.

Första målen för Sánchez och Aubameyang

Första hemmamatchen för Alexis Sánchez. Debut för Pierre-Emerick Aubameyang. Båda stjärnförvärven gjorde mål när Manchester United och Arsenal vann i Premier League. Tabellettan Manchester City kryssade borta mot Burnley efter en kandidat till säsongens miss av Raheem Sterling.

|

Manchester City, serieledare i Premier League-fotbollen, fick bara oavgjort borta (1–1) mot tabellsjuan Burnley.

I den 82:a minuten sprang islänningen Jóhann Berg Gudmundsson sig loss på en långboll bakom Citys backlinje och styrde in kvitteringen på halvvolley.

City borde ha avgjort matchen dessförinnan. Vid 1–0, med knappt 20 minuter kvar att spela, sköt Raheem Sterling utanför trots öppet mål från bara ett par meters avstånd.

- Sådan är fotbollen. Det kan hända, säger tränaren Pep Guardiola.

"Otrolig prestation"

Spanjoren var annars mer än nöjd med lagets insats.

- En otrolig prestation av oss. Vi är besvikna över två förlorade poäng men att komma hit och spela som vi gjorde är nästan omöjligt.

Några minuter före Sterlings miss hade Burnley varit nära en kvittering. Man City-målvakten Ederson räddade Aaron Lennons skott via ribban.

Ytterbacken Danilo gjorde Citys mål i den 22:a minuten med ett hårt distansskott.

Lindelöf på bänken

City leder ändå serien 13 poäng före Manchester United, som vann hemma mot Huddersfield med 2–0.

Svenske landslagsbacken Victor Nilsson Lindelöf fick plats på bänken där han kanske lite oväntat, till en början, hade sällskap av storstjärnan Paul Pogba.

Första halvlek var frustrerande för United. Scott McTominay, Pogbas ersättare på mittfältet, borde nog ha fått straff när han rammades i luftrummet av Huddersfields högerback Terence Kongolo. Men domaren friade.

Tio minuter efter paus fick United hål på gästerna. Romelu Lukaku gjorde 1–0 med ett volleyskott på Juan Matas inlägg. Alexis Sánchez, som lämnade Arsenal för United i ett rakt byte med Henrich Mchitarjan, ökade på med sitt första mål för klubben. Chilenaren fälldes i straffområdet och tog själv hand om den efterföljande straffen. Inte bättre än att målvakten räddade, men Sánchez slog själv in returen.

Arsenal körde över Everton, 5–1. Pierre-Emerick Aubameyang, ny från Borussia Dortmund, satte 4–0 i slutet av första halvlek men det var Aaron Ramsey som var matchens stora spelare. Den 27-årige walesaren gjorde tre mål.