Jenny Silfverstrand. Arkivbild.
Jenny Silfverstrand. Arkivbild. Bild: Maja Suslin/TT

Första kvinnliga vd:n – hon tar över SHL

Efter sju framgångsrika år i Djurgården tar Jenny Silfverstrand över vd-rollen i SHL. Hon blir hockeyligans första kvinnliga vd.
– Jag hoppas att det blir en påverkan på en hel sportbransch, säger hon.

ANNONS

Silfverstrand, 47 år, efterträder Michael Marchal som slutar i höst efter två år på posten. Han tog över när Jörgen Lindgren sparkades hösten 2018.

Exakt datum för tillträdet är inte spikat.

Silfverstrand har jobbat i Djurgården i 16 år, först som evenemangsansvarig och sedan 2013 som vd och klubbdirektör.

Nu blir hon SHL:s första kvinnliga vd.

– Det är klart att det känns roligt att ta den rollen och så hoppas jag att det sprider sig så att vi får fler kvinnor på de här positionerna. Jag tycker att man ser fler kvinnor i SHL och hockeyklubbar generellt nu mot för 10-15 år sedan. Det är inte ovanligt att du har kvinnor i ledningsgrupper, men det är klart att det kan bli fler. Det tror jag vi kommer att få se, säger hon till TT.

ANNONS

Resa till toppen

När Silfverstrand tog över Djurgården låg laget i allsvenskan och hade kämpigt med ekonomin. Nu lämnar hon en klubb som utmanar om SM-guldet och har en stabil ekonomisk grund.

Hon säger att hon ser fram emot att få vara med och utveckla svensk ishockey, men hon tar klivet in i ett rörigt läge på grund av coronakrisen.

– Det är rörigt precis överallt just nu. Det är en situation man inte kommer ifrån. Det är klart att det är kul att börja på en arbetsplats när allt sitter färdigt, så nu blir det en annan typ av utmaning, en samhällsutmaning. Det är som det är. Vi vet i dag inte de exakta förutsättningarna.

"Styrka i klubberfarenhet"

Vad tar du med dig från Djurgården som du kan bidra med i SHL?

– Jag tror att jag har en styrka i att jag har en klubberfarenhet. Nu är det Djurgården jag kan bäst så klart, men vi har en väldigt nära och transparent relation alla klubbdirektörer sinsemellan. Jag tycker att jag är väl inspelad i klubbarnas förutsättningar och hur de verkar. Det jag inte vet får jag se till att lära mig.

Vad blir första prio när du kliver in?

– Det är jättesvårt att säga givet den situation som är i dag. Jag vill gärna komma in ännu mer i organisationen och verksamheten innan jag uttalar mig om det, säger Silfverstrand.

ANNONS

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS