Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: MICHAEL ERICHSEN
Bild: MICHAEL ERICHSEN

Första ispasset – en chans att markera revir

Många kära återseenden och många skratt. Men redan under säsongens första dag gjorde sig också en nyttig konkurrenssituation påmind i Frölunda.
– Det har verkligen börjat hetta till på riktigt, säger Johan Sundström.

Vissa har prenumererat på toppminuter under hela sin tid i klubben. Andra har varit petade med jämna mellanrum, medan vissa haft en given roll längre ned i hierarkin.

Hemvändande Johan Sundström väntas vara en toppspelare – men det är såklart inte en roll som delas ut – utan en roll man tar. Själv menar han att konkurrensen om platserna redan börjat.

– Jag tror till och med det började när vi samlades den första maj. I den fysdelen vi hade då drev verkligen folk varandra till att bli bättre, säger Johan Sundström.

– Och redan i dag på första ispasset kändes det, när vi körde tre mot tre, att det verkligen börjat hetta till på riktigt. Så den kampen har redan börjat, fortsätter han.

LÄS MER: Frölunda tog första skären för säsongen

"Har alltid höga krav"

Sundström är också medveten om förväntningarna på honom som hemvändare från KHL – förväntningar som inte är större än hans egna.

– Jag har alltid höga krav på mig själv, oavsett var jag är och vilken säsong jag går in i, säger forwarden och fortsätter:

– Däremot har jag inte satt upp några personliga mål mer än att jag vill vara en ledande spelare både offensivt och defensivt, och göra allt för att laget ska vinna.

Precis som Nicklas Lasu, som också återvänder efter två år utomlands, ser Johan Sundström ingen risk för en "guldbaksmälla" kommande säsong.

– Nej, motivationen finns i det där omklädningsrummet. Jag ser det mer som att det är ett nytt lag, som vill jaga ett nytt SM-guld här tillsammans. Jag vill vinna båda titlarna, precis som Frölunda gjorde i fjol, säger han.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.