Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kalmars Douglas Bergqvist jagas av Malmös Jo Inge Berget.
Kalmars Douglas Bergqvist jagas av Malmös Jo Inge Berget. Bild: Andreas Hillergren/TT

Första förlusten för Kalmar – föll på eget grepp

Kalmar FF:s svit på sex raka matcher utan förlust är bruten.
Det regerande mästarlaget Malmö FF utnyttjade Kalmars misstag och vann med 3–1.
– Vi måste lära oss, säger Kalmars lagkapten Douglas Bergqvist efter bortaförlusten.

Som enda lag i årets allsvenska hade Kalmar inför matchen mot Malmö FF en nolla i förlustkolumnen men efter fyra oavgjorda och två vinster fick man se sig besegrat mot det regerande svenska mästarlaget.

– Tråkigt, men vi måste lära oss. Det är en "reality check" att komma hit och förlora. Vi måste kämpa och fightas från första minuten och det gjorde vi inte i dag, säger Kalmars lagkapten Douglas Bergqvist efter matchen.

Stod upp bra

Med sitt kombinationsspel och sin ambition att äga boll har Kalmar överraskat många i inledningen av årets säsong. Laget stod till en början upp bra mot Malmö men föll till slut på eget grepp. Kalmar försökte gång på gång spela sig ur pressade situationer och efter att ha tappat bollen i utsatta lägen ledde MFF med 2–0 efter 30 minuter.

– Det är på det här sättet vi ska spela och vi vill spela. Det kommer hända sådana här grejer och det är upp till oss att visa hur vi reagerar på det. Det är ingen idé att tycka synd om oss själva, säger Douglas Bergqvist.

"Göra det bättre"

Douglas Bergqvist reducerade till 1–2 med ett distansskott i tidigt i andra halvlek och Kalmar hade häng på Malmö. En fast situation senare utökade MFF sin ledning och spelade sedan av matchen. Säsongens första förlust innebär dock inte att Kalmar kommer att överge sitt sätt att spela.

– Vi har köpt det vi gör och det är inget snack om att vi ska ändra någonting. Vi kommer att göra det bättre och korrigera grejerna vi gjorde fel i dag, det kan jag lova, säger Douglas Bergqvist.

André Spång/TT