Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: MICHAEL ERICHSEN
Bild: MICHAEL ERICHSEN

Första derbysegern på 13 år – så firar spelarna

Det såg ut att bli 0–0 mellan Öis och Gais. Men då klev han fram på nytt och frälste de rödblå med sitt sjunde mål för säsongen – efteråt hyllades han av fansen.
– Det var helt magiskt, det värmer verkligen, säger Gustav Ludwigson.

Det gick nästan 5 000 dagar mellan Öis senaste seger mot Gais och dagens seger. Det var dock de rödblå som skapade de hetaste målchanserna men Marko Johansson såg ut att rädda en poäng åt sitt Gais.

Då slarvade Niclas Andersén med en hemåtpassning och Gustav Ludwigson högg som en kobra och lyfte in bollen.

– Jag tyckte det såg ut som att den skulle rulla utanför ... så det var lite halvjobbigt först, säger Thomas Askebrand och fortsätter:

– Vi är dock det bättre laget över 90 minuter. Det är lite spänt från båda håll men totalt sett så är det vi som skapar målchanserna i både första och andra halvlek. Om det var något lag som skulle vinna så var det vi.

Gustav Ludwigson?

Jo, hans solskenshistoria bara fortsätter.

Efter fullträffen mot Gais har han redan gjort sju mål och fem assist den här säsongen.

–Fy fasen vilken skön seger det här var, säger han efter matchen.

Var du orolig att den skulle rulla utanför?

– Jag hade ganska bra vinkel direkt och såg att den går nog fan in!

Tankarna när du såg att den rullade in?

– Det var så mycket tankar där och då ... skulle jag glida på knäna eller vad skulle jag göra? Jag ville bara fram till fansen och fira med dem och få skrika lite! Det gav en jäkla energi tillbaka.

Och när fansen sjöng ditt namn?

– Oj, ja! Det var första gången och det var helt magiskt! Det värmde så mycket! Det finns en video på Youtube när de "mesta Öisarna" intervjuas, jag ska inte nämna någon för då glömmer jag någon. Men jag såg den innan och tänkte att fan nu ska man ge något fint tillbaka till fansen. De lägger så mycket tid och har en grym kärlek till den här klubben. En kärlek som även finns i oss spelare.

Om det var lycka bland spelarna i Öis, ja, då var det raka motsatsen i Gais.

– Det är en match som ska sluta 0–0. Vi gör ett misstag och de gör 1–0. Det är ingen anfallsfotboll direkt. Det är som att spelarna går runt och bär på ägg. Det är 22 spelare som är livrädda för att göra ett misstag, säger Gais tränare Bosko Orovic.

För spelarna i Öis?

Jo, då slutade kvällen ute på stan.

– Vi kommer att fira hårt men städat ... det behövs inte mer än att få vara med varandra och träffa någon supporter och fira lite, säger Gustav Ludwigson och fortsätter:

– Hannes Sahlin kommer att leda trupperna. Han kommer att vara hetast på gröten och agera fanbärare.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.