Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Förslaget: Ge alla ledigt efter Super Bowl

Varje år tvingas hundratals miljoner amerikaner att pallra sig iväg till jobbet på måndagen efter festligheterna på Super Bowl-söndagen. Nu ger ett företag sina anställda ledigt - och hoppas att politikerna följer deras exempel.

Super Bowl är ett av världens största idrottsevenemang. Finalmatchen i den amerikanska fotbollsligan ses varje år av hundratals miljoner människor. 

Många passar också på att festa till det under den så kallade Super Bowl-söndagen, och tvingas gå till jobbet måndagen efter - lite mindre utvilade än vanligt.

"Sämsta dagen på jorden"

Nu vill ett företag ändra på den saken. Det är ketchup-tillverkaren Heinz som i en video på Youtube meddelar att de ger alla sina anställda ledigt 

– Under de senaste 50 årsen har den bästa dagen på jorden direkt följts av den sämsta dagen på jorden, säger företaget i videon.

Vill skapa ny helgdag

Heinz ger alla sina anställda i USA ledigt på måndagen efter årets Super Bowl och meddelar dessutom att de kommer att skicka ett förslag till kongressen om minst 100 000 personer skriver på deras namnlista.

– Ni kan vara delaktiga i att skapa en ny nationell helgdag.

Lady Gaga gör årets halvtidsshow

Årets Super Bowl spelas på NRG Stadium i Houston, Texas på söndagen den 5:e februari och det är Atlanta Falcons och New England Patriots som möts.

Superstjärnan Lady Gaga kommer att uppträda i halvtid.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.