Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kalmars Melker Hallberg får rött kort av domare Kristoffer Karlsson. Arkivbild.

Förslag: Domare med på presskonferenserna

Låt domarna vara med på presskonferenserna efter matcherna och förklara sina beslut. Förslaget kommer från AIK:s sportchef Björn Wesström.

Efter flera ifrågasatta domslut i allsvenskan och superettan senaste tiden har det blossat upp en domardebatt i svensk fotboll. Domarbasen Bosse Karlsson sade häromdagen till TT att mycket av kritiken varit orättvis, men han tycker att domarna borde bli bättre på att svara på frågor efter matcherna.

AIK:s sportchef Björn Wesström är också inne på att bättre kommunikation är vägen framåt.

- Det är läge att se över vilken sorts dialog som sker mellan spelare, ledare, klubbar, domare och domarrepresentanter. Jag upplever på plats på arenor att den dialogen i dag är alldeles för dålig. Allt ifrån när en sådan här situation uppstår till hur man behandlar varandra efter match, säger Wesström till DN och fortsätter:

- En enkel sak skulle kunna vara att domarna börjar medverka på presskonferenser för att kunna ge sin syn på saker. Vi kan det där mycket sämre än domarna och hade varit glada om de kunde förklara för oss. Jag personligen tror att det hade varit ett sätt att mjuka upp relationen.