Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Wales förbundskapten Chris Coleman kommer att matcha sin stjärna Gareth Bale med försiktighet mot Sverige.

Försiktigt Wales spelar Bale

Wales spelar sin enda förberedande match inför EM mot Sverige. Men de tvingas vara försiktiga med Champions League-vinnaren Gareth Bale

Wales står inför sitt första mästerskap på 58 år. Trots det har de valt att inte följa strömmen och spela två förberedande matcher inför EM i Frankrike, utan har i stället satsat alla förberedelser på en match mot Sverige. Men tre, kanske fyra, namn för startelvan är inte redo att spela på söndagen.

MIttfältsduon Joe Ledley och Joe Allen och löpvilliga anfallaren Hal Robson-Kanu missar definitivt genrepet på Friends Arena.

Bale med – en kort stund

Lagets stora stjärnnamn, Champions League-vinnaren Gareth Bale, Real Madrid, är för sliten för att klara 90 minuter.

- Han kommer att vara med. Huruvida han startar eller hoppar in får ni se, men han kommer att vara med, säger förbundskapten Chris Coleman och fortsätter:

- Om han hade behövt en match i benen hade han fått det. Det handlar inte bara om de 120 minuter han spelade (i finalen, som gick till förlängning), det är också 48 timmar av firande och resande som vi har tittat på.

Inte rädda för Ibrahimovic

Matchen mot Sverige kommer därför att handla om hemmalagets stora namn: Zlatan Ibrahimovic.

Wales spelar med tre centrala försvarare i ett kompakt system och släppte bara in fyra mål under EM-kvalet. Chris Coleman erkänner att det blir en utmaning att hålla koll på den store svensken.

- Han är en fantastisk spelare. Det blir ett bra test för oss i morgon. Men vi kommer inte att vara rädda för honom, vi är inte rädda för någon enskild spelare eller motståndare. Våra spelare är vana med svåra motståndare, även om han är en speciell karaktär. Vi har inte haft långa konversationer om honom. Det handlar om oss, säger Chris Coleman,

Ashley Williams, mittbacksklippa och lagkapten, lär få brottas mest av alla med Zlatan Ibrahimovic.

- Det blir intressant. Jag har aldrig spelat mot honom tidigare, säger han.

Förbundskapten Coleman menar att Sverige blir en svår utmaning och ett bra genrep för Wales.

- Vi valde den här matchen av en anledning. Jag noterar glatt att det går bra för dem. Det finns ingen anledning i att spela lätta matcher.