Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Frida Hansdotter ser fram emot försäsongen. I sommar har hon laddat upp med att köra vattenskoter, bland annat. Arkivbild.

Försäsong och vattenskoter Hansdotters lycka

Oändliga timmar löpning, styrketräning och allehanda förberedelser. Försäsongen är en plåga för många – men inte för Frida Hansdotter.

Semestern börjar lida mot sitt slut. Till säsongsstarten är det dock långt. På schemat står förmodligen i princip bara styrka, kondition, och möjligtvis lite balans – dag ut och dag in.

Att många elitidrottare har svårt att se fram emot uppbyggnadsträningen är kanske inte så konstigt, trots att den sannerligen behövs.

Frida Hansdotter är emellertid av annat virke.

Kört vattenskoter

Den numera 31-åriga slalomveteranen – som har tre individuella VM-medaljer hemma i prisskåpet – har avverkat både en och två försäsonger genom karriären, och det vore förståeligt om motivationen börjar tryta inför den som nu står för dörren.

Men icke.

- Det är klart att det kanske inte var superkul att packa väskan när jag skulle åka iväg på det första lägret. Men sedan skrattade jag faktiskt för mig själv, för att jag tycker att det är så himla roligt. Det är kul att få bygga upp sig, säger hon.

Under sommaren har Hansdotter tränat bra, berättar hon. Och lite annorlunda. Den som följer henne på sociala medier har inte kunnat undgå att se bilder på en vattenskoter.

- Först och främst är det kul, jag älskar ju att bada. Men det är ett bra träningskomplement också. Vattenskotern och vattenskidor är bra balansträning, säger hon.

OS det stora målet

Den alpina världscupen har smygpremiär i österrikiska Sölden den 28 oktober. Från och med november rullar det sedan på. Men Hansdotter har, först och främst, något annat i kikaren. I sydkoreanska Pyeongchang i februari.

- OS är det stora målet med säsongen, det ska bli sjukt kul. Jag ser fram emot det jättemycket – även om säsongen är lång med världscupen och allt. Men OS är alltid OS.

- Självklart går jag för att få en medalj runt halsen med mig därifrån.

För att OS-medaljen Hansdotter drömmer om ska vara av ädlaste valör måste allt stämma. Dessutom måste hon nog besegra Mikaela Shiffrin. Den suveräna 22-åriga amerikanskan som de senaste säsongerna varit mer eller mindre överlägsen i pisterna.

- Hon är otrolig, men jag tycker att vi har närmat oss henne. Ibland får jag frågan om det är frustrerande, men det tycker jag inte att det är. Hon är en inspirationskälla. Men det är inte så att jag kollar på henne och försöker ta efter, säger Frida Hansdotter.