Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Elisa Ferrari/TT
Bild: Elisa Ferrari/TT

Förre rumskamraten berättar – så är det att dela rum med Zlatan

Steven Pienaar, 36, har lagt den egna spelarkarriären på hyllan efter en lång och framgångsrik karriär som startade i Ajax på allvar. Där delade han rum med en viss Zlatan Ibrahimovic.
– Tiden i Ajax förberedde honom på större saker, säger Pienaar i en intervju med BBC.

Det fortsätter att ryktas om en återkomst till den europeiska fotbollen för Zlatan Ibrahimovic. Det hetaste ryktet fortsätter vara ett korttidskontrakt med hans tidigare klubb, Milan men flera andra italienska klubbar ska vara intresserade av hans signatur.

LÄS MER: Zlatan allt närmare en flytt – kontaktad av storklubben

För den nu 37-årige svensken var det längesedan som han tillhörde den holländska storklubben Ajax. En som dock minns den tiden väldigt väl är lagkamraten Steven Pienaar som i en intervju med Sportsworld på BBC berättar hur det var att dela rum med Zlatan.

– Vi tillbringade mycket tid tillsammans utanför fotbollen. Vi var grannar under en period i Ajax och åkte ofta tillsammans till träningarna och vi var även rumskamrater under en tid, säger han och fortsätter:

– Han var väldigt rolig och han ville alltid spela TV-spel. Ibland kunde jag ligga på sängen och bara titta på telefonen och helt plötsligt kunde han sparka till mig. Men han var rolig, det var han.

LÄS MER: Zlatan släpper ny bok: "Jag är fotboll"

Pienaar minns särskilt tillbaka till en händelse för många år sedan när Ajax skulle möta Groningen på bortaplan.

– Jag låg och sov vid fönstret och han vid dörren. Då knackade det på dörren och vi skulle lämna rummet för bussen brann utanför. Jag tog min väska och gick direkt mot dörren men då stod han i vägen för mig och sa "Ta min väska också". Han var som sagt väldigt rolig och hade glimten i ögat men även väldigt hårt jobbande, säger han och fortsätter:

– Tiden i Ajax förberedde honom mentalt på större saker. Supportrarna var alltid på honom på den tiden och buade och det stärkte honom mentalt. Att han var fantastisk på plan kunde vi alla se men mentalt var han lite svag. Men han har visat sedan dess vilken person han är.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.