Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Förre Philadelphiatränaren Dave Hakstol finns med i Tre Kronor denna vecka. Arkivbild.

Förre NHL-tränaren i Tre Kronor

Förre NHL-tränaren Dave Hakstol stod i Kanadas VM-bås som förlorare i VM-finalen mot Tre Kronor för två år sedan. När han nu följer hockeylandslaget som inbjuden gäst är förbundskapten Rikard Grönborg inte rädd för att röja hemligheter.

Hakstol fick i december sparken från Philadelphia Flyers efter drygt tre år som huvudtränare i NHL-klubben.

När han nu är arbetslös finns möjligheten att han skulle kunna ingå i Kanadas ledarstab i VM i Slovakien i vår, speciellt som han 2017 var assisterande tränare i det kanadensiska lag som förlorade VM-finalen på straffar mot Sverige.

Men Grönborg räds inte att bjuda på hemligheter.

- Det är inte här hemligheterna ligger. Det är två olika kulturer och det vore konstigt om de bara kopierade vad vi gör. Det är findetaljerna som är skillnaden, hur man jobbar med spelarna och de här kulturella olikheterna, säger Grönborg.

Hakstol är med på Tre Kronors isträningar i svensk landslagsmundering inför Beijer Hockey Games. Kontakten är skapad via NHL:s tränarfack som i somras hade ett symposium där Grönborg var inbjuden som gästföreläsare.

- Det är jättekul att få höra hur han tänker på hockey och hur han har jobbat. Han har ändå varit tre år i Philadelphia och innan dess collegetränare.

- Vi har haft lite möten och såna saker. I går visade vi hur vi spelar och hur vårt tankesätt är med talanger och spelsystem. Han gjorde samma sak. Det är många saker som bollas upp och det är helt prestigelöst. Det är utvecklande, säger Grönborg.¨