Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Förre NHL-spelaren Jimmy Hayes död – bara 31 år gammal

Hockeyvärlden skakas av ett tragiskt besked. Den tidigare NHL-spelaren Jimmy Hayes är död – blott 31 år gammal.
– Jimmy var en fin människa och spelare. Mina tankar går till hans nära och kära, säger Patrik Allvin, som är assisterande general manager i Pittsburgh, till Sportbladet.

Det är en sorgens dag i hockeyvärlden.

Först blev det känt att New York Rangers-legendaren Roy Gilbert gått bort vid en ålder av 80 år. Under måndagskvällen svensk tid kom sedan chockbeskedet att den tidigare NHL-spelaren Jimmy Hayes dött. Det här bara vid 31 års ålder.

Hayes, som draftades av Toronto Maple Leafs 2008, inledde sin NHL-karriär i Chicago Blackhawks 2011 och hann med att 334 matcher i ligan innan han avslutade karriären 2018/2019.

Dödsorsaken okänd

Hans sista klubbadress blev AHL-laget Wilkes-Barre/Scranton Penguins, vilka är farmarlag till Pittsburgh Penguins.

– Jag fick ett samtal om dödsfallet i morse och det är ytterst tragiskt. Jimmy var en fin människa och spelare. Mina tankar går till hans nära och kära, säger Patrik Allvin, som är assisterande general manager i Pittsburgh, till Sportbladet.

Utöver tidigare nämnda klubbar hann amerikanen Hayes även representera Boston Bruins, New Jersey Devils och Florida Panthers under NHL-karriären.

Vad som orsakade Hayes död är i nuläget okänt. Han lämnar fru och två barn efter sig.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Alexander Olausson guidar till den bästa sporten vid sidan av eliten. För att anmäla dig behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt. Anmäl dig här.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.