Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

1/2

Förre förbundskaptenen drabbad av stroke

Förre förbundskaptenen för skidlandslaget, Joakim Abrahamsson, har drabbats av en stroke.
– Min första tanke var att jag hade sovit dåligt, säger han till NSD.

Per Elofsson berättade i början av veckan att han hade drabbats av en stroke. Efter den nyheten kommer nu även nyheten om att förre förbundskaptenen, Joakim Abrahamsson fått en stroke. Enligt NSD ska det vara en mindre hjärnblödning som Abrahamsson drabbats av.

– Min första tanke var att jag hade sovit konstigt, jag sa det till min fru Helena. Så vi käkade frukost och jag tänkte att det skulle släppa. Men det gjorde det inte, säger han till tidningen.

LÄS MER: Elofsson drabbad av en stroke: "Vad livet kan förändras"

Efter att ha ringt sjukvårdsupplysningen hamnade han strax därefter på akuten. Efter flera provtagningar skickades han hem innan svaret kom ett par dagar senare. Ett besked om att han hade fått en hjärnblödning.

– Min fru var kanske inte helt nöjd, men jag tänkte att lite stretch, motion och vila så löser det sig. Egentligen borde jag väl ha gått hem redan efter ett par möten på måndagen, men jag är ju skapt sån att jag borrar ner huvudet och kör på, säger han.

LÄS MER: Elofssons sambo: "En fruktansvärd känsla"

I dag jobbar han som rektor på en skola uppe i Kalix. Ett jobb han är sjukskriven från.

– Jag fick åka sjukhussäng från akuten till röntgen men tänkte att jag kan väl gå själv, men det var tvärstopp. Jag fick inte gå ner på golvet. Det var samma när jag skulle upp till stroke-avdelningen, då fick jag åka rullstol. Jag fattade inte, jag ville bara gå själv. Det är ju sån jag är skapt. Men nu har jag förstått att det var skarpt läge.

Joakim Abrahamsson var förbundskapten för skidlandslaget innan Rikard Grip tog över. På Idrottsgalan 2011 prisades han som "Årets ledare".

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.