Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/3

Förre Öis-mittfältaren till Utsikten

Rasmus Andernil Bozic var en av spelarna som tvingades lämna Örgryte. På lördagen presenterades 21-åringen av Utsiktens BK.

Örgryte rensade ordentligt i sin spelartrupp efter Superettansäsongens slut. Bland annat bestämde sig klubben för att inte förnya kontrakten med mittfältstrion Sebastian Carlsén, Andreas Östling och Rasmus Andernil Bozic.

LÄS OCKSÅ: Spelarna om avskedet: "Blev lite förvånad"

Carlsén har ännu inte gjort klart med en ny klubbadress, medan Östling stannade i staden och skrev på för Gais. Nu står det klart att även Bozic blir kvar i Göteborg. Under lördagen presenterades den 21-årige innermittfältaren av division 1-klubben Utsiktens BK.

Klubbens huvudtränare Pierre Krantz tror att Bozic kommer att utveckla både sitt och lagets spel på Ruddalen under 2018 års säsong.

– Rasmus är en duktig passningsspelare, som är bra både i det korta och det längre med spelet. Han löser svåra situationer på ett enkelt sätt. Han är tidigt i karriären och har stora ambitioner med sin fotboll och sådana spelare är extra spännande att jobba med, säger Krantz till klubbens hemsida.

Bozic har skrivit på ett tvåårskontrakt med Utsikten.

– En rolig utmaning att hjälpa till att ta tillbaka Utsikten till Superettan. Mitt mål precis som för alla andra är att utvecklas så mycket som möjligt och jag ser mycket fram emot den kommande säsongen, säger han.

21-åringen är fostrad i BK Häcken men tillhörde Örgryte i två år. Under fjolårssäsongen startade han åtta Superettan-matcher och hoppade in i 14 andra.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.