Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Arkivbild. Bild: MATHIAS BERGELD

Förra säsongens skräll Högsbo premiärsegrade

Fjolårets skrällag i basketligan, Högsbo Basket, har tappat tränaren och flera tongivande spelare inför säsongen.
Trots det blev det seger på bortaplan i premiäromgången.

Förra säsongen var Högsbo nykomling i basketligan. Som sjunde lag tog de sig till slutspel och där imponerade de rödklädda stort, slog ut storfavoriten Luleå och gick ända till final. Där tog det stopp mot Umeå och säsongens stor skräll fick fira SM-silver.

Sedan dess har succétränaren lämnat och truppen är på pappret försvagad – bland annat stoppar en fotskada landslagsspelaren Hanna Johansson kommande säsong.

– Jag tycker fortfarande vi är nykomling i serien. Alla vill såklart toppa förra året men det kommer bli tufft. Att vi hade en så bra säsong förra året visar att vi kan spela basket på hög nivå. Så vi vet att vi kan, säger Högsbos Elin Fredrikson.

Under söndagen inledde Högsbo en ny säsong – borta mot Telge Basket från Södertälje.

Det blev en jämn drabbning som till sist slutade i seger för gästerna.

– Det är skönt med vinst men det var ingen vacker match från oss. Det märktes och syntes att det var första matchen. Nu blir det allvar och jag tror inte vi var riktigt redo, säger Fredrikson.

Siktar på semifinal

Trots det vann Högsbo första perioden med 17-14, för att sedan förlora andra med 20-18. Tredje och fjärde perioderna gick till gästerna och slutresultatet skrevs till 68-63.

– Jag tror vi fick en liten chock hur matchen var. Telge sätter väldigt stor press och saktar ner oss och vi vill spela snabb basket. Det blir stillastående och alla vet inte var de ska göra, säger Fredrikson om matchen där hon själv stod för elva poäng.

Att toppa förra säsongen tror Fredrikson blir svårt men lagets mål är ändå att gå långt.

– Vi har som mål att förbättra placeringen i grundserien, komma bättre än sjua, så vi får ett bättre utgångsläge i slutspel. Och sen är topp fyra är ett mål.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.