Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Eslövs Xu Hui lyckades inte vinna sin match i Champions League och Eslöv föll mot franska Chrtres. Arkivbild.

Förlust igen för Eslöv i CL-pingisen

Eslöv har fått sämsta tänkbara start i årets Champions League i pingis. Det franska laget Chartres, med svensk krydda i form av Pär Gerell, vann med 3–2. Med två raka förluster reducerades chanserna till slutspel kraftigt.

Eslöv är sist i gruppen och för att gå vidare är dubbla segrar mot treann Jekaterinburg ett måste. Nu krävs stordåd i de kommande matcherna för att vända den negativa trenden.

- Vi fick en för dålig start och var nära en bragdvändning, men räckte inte riktigt till, sade Peter Andersson.

Tidigare år har Eslöv kunnat förlita sig helt och hållet på Xu Hui. Den här säsongen har han däremot svikit. Robert Gardos vann med 3–1 i set mot Xu och det var förstås en missräkning för Eslöv.

Robert Svensson gjorde vad han kunde men till slut visade Pär Gerell att han håller en högre internationell nivå och vann väldigt säkert över Robert Svensson.

Unge Truls Möregårdh visade varför han tillhör Europas bästa ungdomar och höll Eslöv kvar i matchen genom att vinna i skiljeset mot Romain Lorentz. Xu Hui vände 0-2 mot Pär Gerell och därmed var Eslöv ikapp.

I den avgörande matchen öppnade Robert Svensson lysande och hade sånär vunnit de två första seten. Avsaknaden av internationella matcher blev dock Robert Svenssons fall och Eslöv har en lång uppförsbacke mot slutspel.

- Det är fyra tuffa lag i gruppen och det handlar om att vinna. Det känns som vi blir bättre för varje match så vi har inte gett upp, sade Peter Andersson.