Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Chicagos nya tränarduo, svenskbekantingarna Barry Smith (assisterande) och Jeremy Colliton (huvudtränare) i debuten mot Carolina.

Förlust i NHL-debuten för Colliton

Det blev förlust för den förre Mora-tränaren Jeremy Colliton i sin NHL-debut. Hans Chicago förlorade med 3–4 mot Carolina.

- Vi blev definitivt bättre ju längre matchen led och när vi fick det tredje målet var vi nära att verkligen vända matchen, säger Colliton till nhl.com.

Colliton, 33, är NHL:s yngste tränare just nu. Han har ersatt Joel Quenneville, 60, som under sina tio år i Chicago tog laget till tre Stanley Cup-segrar.

- Det är annorlunda efter att ha haft samma tränare i tio. Jag tyckte att han (Colliton) var väldigt lugn för att vara första matchen. Och han hade kraftfulla budskap till oss i pauserna, säger Patrick Kane, till nhl.com, om sin nye tränare.

Colliton avslutade sin spelarkarriär i Mora säsongen 2013–2014 och blev det dåvarande allsvenska lagets huvudtränare i januari 2014. 2017 förde han upp Mora i SHL och flyttade därefter till USA och blev tränare för AHL-laget Rockford.

Som assisterande har Colliton fått en annan svenskbekanting i Barry Smith, som tränat flera svenska klubbar och varit assisterande i Tre Kronor.